Historien om Ørskov

Torben Ørskov

Torben Ørskov grundlagde virksomheden da han var 25 år og lige hjemvendt fra USA. Han havde her arbejdet som sælger for en engrosvirksomhed, der handlede med designprodukter. Med viden om hvordan man kunne skabe sig forretning på baggrund af designprodukter og med masser af egne ideer om ,hvad der var godt design, startede han sin egen butikskæde Form & Farve med eget design.

Ideen var at producere enkelt og funktionelt design til fornuftige priser.

1953 – 1986 var Form & Farve i København stedet man gik hen, hvis man var ude efter noget trendy og funktionelt til sit hjem. Form & Farve var en institution i Danmark for alle de unge og stilbevidste.

Torben Ørskov må siges at være en af de mest betydningsfulde design købmænd i Danmark i 1950’erne og 1960’erne. Han fik sat en produktion i gang af flere designs, som i dag er blevet klassikere. Et af hans store talenter var hans sans for at skabe samarbejde med designere.

Torben Ørskov var nær ven med bl.a. Jørgen Utzon, Kristian Vedel, Finn Juhl, Jørgen Møller og ikke mindst Hans Bølling, der alle designede adskillige produkter som han satte i produktion.

I dag er virksomheden overtaget af 2. generation i familien. Jeppe Ørskov ejer og driver livsværket videre sammen med sin hustru Signe Ottesen Ørskov. Med mere end 65 års erfaring indenfor Design og Brugskunst, bliver der i virksomheden fortsat lagt stor vægt på at bevare den røde tråd i den design strategi, som kan spores helt tilbage til 1953

Få 10% på dit første køb

Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev, hvor du får inspiration, nyheder, rabatter og meget andet. Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores univers!

Scroll to Top

Søg nedenfor